Menu Sluiten

PERSBERICHT

Eerste regionale aanmelding, loting en plaatsing afgerond

Ruim 9000 leerlingen uit Utrecht en de omliggende regio’s kregen donderdagochtend te horen op welke middelbare school zij zijn geplaatst. De resultaten zijn vergelijkbaar met de resultaten van de afzonderlijke regio’s van de afgelopen jaren.

Voor het eerst hebben de regio’s Utrecht & Stichtse Vecht, Utrecht west, Zuid-Utrecht en Zuidoost Utrecht gebruik gemaakt van eenzelfde systematiek voor aanmelden, loting en plaatsing voor het regulier voortgezet onderwijs. In totaal namen 9147 leerlingen deel aan het centrale plaatsing- en lotingsproces waarbij ruim 95% van de leerlingen een plek hebben gekregen op de school van hun eerste voorkeur. Daarnaast kon 99% van de leerlingen geplaatst worden in hun top drie. Geen van de leerlingen is op een lagere voorkeur dan hun 5de voorkeur geplaatst.

Ook als we naar de regio’s afzonderlijk kijken zien we vergelijkbare resultaten; in Utrecht en Stichtse Vecht kunnen 95% van de leerlingen naar een school van hun 1ste voorkeur, in regio Utrecht west is dit zelfs 100% van de leerlingen.

Loting op 1e voorkeur vond dit jaar plaats bij Academie Tien, St. Bonifatius College, Descart, het Jordan Montessori Lyceum, de Werkplaats Kindergemeenschap, het Stedelijk Gymnasium en het Christelijk Lyceum Zeist.