Menu Sluiten

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De basisschool is voor u als ouder het eerste aanspreekpunt bij vragen over de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De basisschool begeleidt en ondersteunt u bij deze overstap van uw kind. De basisscholen organiseren ieder jaar ouderinformatieavonden en verdere voorlichting.

De informatie die u op deze website vindt, is hier een aanvulling op. Op deze pagina vindt u informatie voor ouders/verzorgers over de overstap van het primair onderwijs (PO) naar het voorgezet onderwijs (VO) binnen de gemeente Utrecht en Stichtse Vecht. Ook vindt u hier ouderinformatie over belangrijke POVO activiteiten.

De informatie gaat over de zogeheten POVO procedure. Dit zijn de (regionale) afspraken die door de Utrechtse schoolbesturen PO en VO zijn gemaakt binnen de gemeente Utrecht, om de overstap van PO naar VO goed te laten verlopen.

Ouderinformatie POVO Utrecht
Ouderinformatie POVO Stichtse Vecht
Dit blad is voor ouders/verzorgers die een zoon of dochter hebben in groep 8. Hierin bevindt zich informatie over de overstap in Utrecht en Stichtse Vecht van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Evaluatie
In juni 2014 heeft het onderzoeksbureau Oberon een bredere evaluatie uitgevoerd naar de Utrechtse POVO procedure. De gezamenlijke schoolbesturen hebben op grond van de uitkomsten van het onderzoek besloten tot een aantal verbetervoorstellen. Het communiqué POVO 2014-2015 is daarvan een samenvatting.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]